teeuwen tuin bos en parktechniek

NieuwsNAJAARSACTIES STIHL
STIHL WINKELSTELLING

KLAAR VOOR AFLEVERING!

3X TORO zero-turn grasmaaier

lees meerDe nieuwe Stihl en Vikingcatalogi 2018 zijn beschikbaar.

Stihl folder 2018 viking folder 2018


Lid van de Groene HandWinterbeurt

Online aanmelden >>Adres

Mertstraat 5
5305 TE Zuilichem
Tel. 0418 - 671442
Fax 0418 - 672985
info@teeuwentuinmachines.nl

K.v.K. Tiel nr. 11010244

Openingstijden

Ma. t/m Vr.
8.00 - 12.30 uur
13.00 - 18.00 uur

Zaterdag
8.00 - 12.00 uur
13.00 - 16.00 uur

Gesloten:
24 t/m 26 december, 31 december en 1 januari 2019!


carraro iseki muratori sabo stiga stihl eliet viking aspen avant toro

 


Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bekijk ook:

teeuwentuinmachines op youtube

Historie

De oorsprong van het bedrijf ligt in Zuilichem aan de Waaldijk. Hier begon de opa (Klaas) van de huidige eigenaar Martin Teeuwen per 18 december 1923 een eigen smederij  en een rijwielherstelplaats met winkel.

Rond 1930 kwam de brandstoffenhandel erbij en toen de elektriciteit haar intrede deed in de Bommelerwaard werd een opleiding tot installateur gevolgd.
Na de oorlog kwamen er in de winkel ook huishoudelijke artikelen en bromfietsen in het assortiment. Het bedrijf heette toen: Teeuwen’s Handels- en Reparatie Onderneming.
Doordat de dorpssmid veel contacten had met tuinderijen voegde hij in 1955 landbouwmachines toe om te gaan verkopen en ook de reparatie ervan werd uitgevoerd.

In augustus 1960 werd een automobielbedrijf met BP-tankstation gestart aan de Van Heemstraweg te Zuilichem. De beide zoons Jan, vader van Martin Teeuwen, en Ab, oom van Martin, leidden de zaak in auto’s en land- en tuinbouwmachines. Bij het bedrijf woonde Jan met zijn gezin in de gebouwde woning tot 1970. Ab woonde in de Nieuwstraat, ook in Zuilichem.

Teeuwen Tuin,  Bos en Parktechniek 1968

De zakelijke activiteiten werden in 1970 gesplitst en er werd een tankstation met bijbehorend woonhuis gebouwd in de Mertstraat (tankstation aan de Van Heemstraweg) omdat de kruising Maas-Waalweg met de Van Heemstraweg vergroot moest worden en de oude lokatie van het tankstation moest verdwijnen. Op deze plaats ging de andere zoon Ab verder met de autogarage en verhuisde ook naar dit adres.

De vader van Martin zette zijn activiteiten voort op het gebied van het verkopen en repareren van landbouwmachines en begon een oliehandel voor leveranties in de Bommelerwaard naast het exploiteren van het BP- tankstation.
Helaas overleed in 1972 de vader van Martin, opa verkocht de zaak aan de dijk en ging aan het werk aan de Mertstraat totdat Martin zijn schoolopleiding had afgemaakt en de leiding kon overnemen. De oliehandel werd opgeheven en de verkoop van tuin- en tuinbouwmachines nam de overhand. De werkplaats voor onderhoud en reparaties werd uitgebreid.

Martin startte vanaf 1985 met het ondernemerschap. Het trok hem immers al van jongs af aan.
Hij beleverde veel tuinders met allerlei tuinbouwartikelen en begon met de verkoop van tuinmachines voor particulieren en professionele klanten.
In 1997 werden alle verkoopactiviteiten op tuinbouwmechanisatiegebied overgenomen van de Betuco te Nederhemert, Dit betekende een behoorlijke uitbreiding van de klantenkring.

Wat ooit begon als sleutelen aan van-alles-en-nog-wat is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol bedrijf, gespecialiseerd in de verkoop, onderhoud en reparatie van tuin-, bos- en parkmachines.